viernes, 13 de mayo de 2011

Arramblat










Arramblat, sí, allí, al bell mig de les Rambles
El dilluns passat va fer-me l’efecte com si hagués estat, per un moment, al mig de la Rambla de les Flors. Allí on els dies en que de sol de maig t’omplen les retines de mil i un colors, on veus tot tipus de personatges, on et s’ofereix tot un mostrari, tota una galeria de situacions, on veus en definitiva la vida, la condició humana.
Allí on tot és pura melangia i la més bucòlica de les postals de Barcelona, als pocs metres es converteix en un altre mon, aquell dels que es busquen la vida com sigui, l’immensa majoria intentant treure profit de suposades virtuts artístiques, d’altres intentant treure profit de la debilitat humana. En aquest segon grup i poso els trileros. Curiós personatge el del trilero, que s’aprofita de la cobdícia humana en virtut de la seva habilitat manual per l’engany.
Ara la boleta està aquí, ara allà,... remeno cap aquí, remeno cap allà...¿on és la boleta? Facin les apostes... si és molt fàcil... segur que guanyaré... aquí, aquí... aquí està, ....segur, ....20 euros...!ale-hop!.... aixequen el cubilet i la bola no està allí, hem perdut ... però no és preocupi segur que la pròxima guanya, vinga som-hi, torni a apostar, a veure, remeno cap aquí, remeno cap allà....
És el vell joc del trilero, personatge i joc que ja formen part del paisatge de les Rambles i que encara continua enganyant a la gent. I va esser aquí on per un instant, encara que estava a l’interior de Ca Don Ventura, em vaig sentir transportat a les Rambles de Barcelona, enfront de un caixa destartalada de fruita que sustentava un tacat tapet verd i a sobre del que un d’aquest professionals feia us del seu domini escènic.
Contractarem tres policies més i això no suposarà un augment de la plantilla de l’ajuntament, perquè ara han de jubilar-se quatre persones, és a dir, encara haurem rebaixat en una persona la plantilla. Exemple de bona gestió i eficàcia.
Això és el que, enmig de la presentació de les propostes del seu programa electoral, va dir el proppassat dilluns el candidat socialista, Marc Mur.
Plis-plas,..... ara he remenat cap allí,.... ara he remenat cap allà, i... alehop:
una plaça menys.

Conto, quatre menos... tres més...si, efectivament una plaça menys, però...és aquesta la realitat?
Anem a aixecar el barrilet, i a veure que ens hi trobem..... Ep!, com és que la factura de personal augmenta? Però si el resultat era una persona menys.....
Quin cost tenen tres guàrdies? Quin cost tenen els que ara és jubilaran?
Ja esta, ja me l’ha pegat,.... ja me l’han tornat a pegar.
Tan llest que em pensava que era i...
No és pas el primer cop que em passa. Ja al gener passat vaig tenir ocasió de veure un episodi d’aquesta particular habilitat dels nostres actuals politics...
Aprovació del pressupost municipal; declaracions dels dos alcaldes d’aquesta legislatura:
L’ajuntament, conscient de la crisis i actuant amb un gran sentit de la responsabilitat, ha rebaixat un 5% el pressupost d’aquest any.
Caram, que valents i responsables vaig pensar,...però ..deixa’m veure....

Pressupost aprovat el 2010: 4.263.767,94 euros


Pressupost aprovat el 2011: 4.414.267,96 euros

http://www.altanet.org/bop/pdf/2011/20110316.pdf#2011/2851

Plis-plas,..... ara he remenat cap allí,.... ara he remenat cap allà, i... ¡alehop!: aixeco el barrilet i...
Un augment del 5 %
Son hàbils, son molt hàbils....
Al sortir de Ca Don Ventura, per un moment em va semblar sentir l’olor de la mar, però no, no estava al mig de les Rambles, estava a Flix......i encara que vaig decidir que seria molt millor pensar en que, al arribar a casa, m’esperaria el meu plat favorit, les mandonguilles que havien sobrat de dinar, no vaig poder evitar sentir a la llunyania “ vinga, si és molt fàcil, aposteu a aquest cubilet, si és molt fàcil, segur que guanyareu...”

21 comentarios:

  1. El que s'ha fet a Flix durant el govern d'entesa d'ERC i PSC en aquests darrers anys es surrealista, i com el que passa amb les obres d'art, d'aquí un temps ho pagarem molt car, cosa que ja està passant a la Generalitat.

    ResponderEliminar
  2. Que clar ho veig ara, així ho han fet igual amb els 300.000 € de dèficit, ara hi són ara ja no hi són.

    ResponderEliminar
  3. És clar que el consens municipal no ha funcionat
    Es necessita una oposició per fiscalitzar la feina dels que governen
    No m'importa qui és qui però si us plau només demano que hi hagi oposició per no repetir el desastre actual

    ResponderEliminar
  4. Més valdria que no diguessiu que sou simpatitzants de CIU, els vostres intents d'intoxicació fan mal fins hi tot a la gent honesta de CIU.

    ResponderEliminar
  5. el govern d´entesa dels darrers anys ha estat de erc, ciu i psc el més surrealista de tot és la campanya de ciu, diumenge a la nit espero que ho comprovin

    ResponderEliminar
  6. Como se les ve el plumero a los Convergentes,van diciendo en la campaña que el Ayuntamiento tiene un deficit inicial en los tres ultimos años de 300.000 euros por año,y vas tu y los dejas con el culo al aire,poniendo unos enlaces con el boletin oficial de la provincia, donde se puede comprobar que en loa años 2010 y 2011 los presupuestos de Ingresos y Gastos estan perfectamente equilibrados y sin deficit, y ademas firmados por el Secretario del Ayuntamiento.
    Parece que no entienden bien de numeros, principalmente el Sr Guiu que estuvo unos años de concejal y por lo visto no se entero de nada, lo de la cabeza de lista es mas normal que no se entere de nada, yo diria que por las descalificaciones que usa, se le nota una cierta ignorancia, que disimula detras de su prepotencia.

    ResponderEliminar
  7. SI US PLAU,LA PROPERA LIGISLATURA MANI QUI MANI,TRAEUMOS DE TORTOSA.A LA GENT DE FLIX,NO SENS HA PERDUT RES PER EL BAIX EBRE.LA NOSTRA TIRADA,ES REUS,TERRAGONA I LLEIDA.PERQUE NO PODEM VEURE TAMBE LA TV DE AQUESTES CAPITALS I ENS AMB DE AMPASAR ELS TRES CANALS DE TV DE L'ARROS?

    ResponderEliminar
  8. Hi ha algú honest a CIU? M'agradaria coneixe'l.

    ResponderEliminar
  9. Perquè no expliques que l'augment del Pressupost del 2011, rspecte al del 2010, és degut a l'augment de les inversions, 133.717,88 al 2010, 462.456,22 al 2011? Perquè no xpliques que les despeses corrents de personal i de compra de béns i serveis són inferiors al 2011 que al 2010?. Clar no t'interessa, se't veuria el "plumero". Els teus comentaris estan fets des de la irresponsabilitat, o el que seria més greu des de la mala llet per dividir i enfrontar a la gent. El tris és que hi ha gent que et creu!!!. "Apañados vamos"!!!

    ResponderEliminar
  10. És la primera vegada que puc votar, sort que no ho he fet per correu, perquè aquest comentari m'ha fet canviar d'opinió.
    Ho trobo de molt mal gust l'atac personal d'aquest escrit. Penso que no va a favor de cap llista.
    Aquests 4 darrers anys,no hi ha hagut ningú de CIU a l'ajuntament?
    Doncs us demanaria: Respecte, Consideració, Dignitat, Honorabilitat...per aquests dos Regidors de CIU.
    Ah! Per cert, encara no heu arribat a l'Aurora?

    ResponderEliminar
  11. Algú preguntava si hi havia gent honesta a CIU, doncs naturalment, com a tot arreu, mira, per exemple el regidor actual sr. Pau Llecha.

    ResponderEliminar
  12. L'intent de desprestigiar la feina ben feta de l'ajuntament actual mitjançant els pressupostos, és d'una ignorància molt gran, el més fotut de tot és que ho hagi hagut de fer un regidor que va estar al govern per primera vegada, després de molts anys a la oposició, gràcies a ERC i PSC.

    ResponderEliminar
  13. Un 5% diu..., aixó no es cert i si no llegiu el que deia el Sr. Pere Muñoz al seu blog: "Ahir al vespre a l'Ajuntament de Flix vam realitzar el Ple de més important de l'any en aprovar els pressupostos per al 2011: 4.414.267,97 euros. quantitat que representa un 25 per cent menys que el 2010, any que si bé a la taula adjunta fixa 3.826.882,88 euros finalment a la darrera actualització de l'exercici passat quedà en 5.661.900 euros.".

    Un 25%, senyors, un 25 per cent, res del 5% menys, aixó sí, no vull ni saber com pot quedar l'actualització del 2011, pacagarsei.

    http://blogdepere.blogspot.com/2011/01/flix-pressupost-2011.html

    ResponderEliminar
  14. perdona, gràcies a ERC!

    ResponderEliminar
  15. Per el to dels últims comentaris està clar que han entrat a la batalla tota la tropa dels socialistes, amic pelegrí de l’aurora: no t’arriendo les ganancies

    ResponderEliminar
  16. Este del 5% i del 25%, quina eminència que estàs fet, el teu afany de crítica és tan alt que ja ni et permets el luxe d'explicar-ho, la resta de la gent no és tonta.

    ResponderEliminar
  17. Enorabona a tu, los que van a la aurora. Ens tens a tots on volies, realment has conseguit crear crispació. Divide y venceras.

    Tens alguna idea positiva, capaç de transmetre o d'algún ús per beneficiar a la campanya de CIU O ERC O PSC.
    tANTA SABIDURIA LA PODRIES APLICAR A ALGUNA COSA POSITIVA.

    ResponderEliminar
  18. Doncs està molt clar, una cosa són els pressupostos i una altra els balanços, i ni ha que a quan els hi va bé, ho barrejen tot, i el Sr. o Sra. de l'Aurora vol dir això mateix, ben barrejadet.

    ResponderEliminar
  19. Realment estos dies el poble fa pudor, tots a treure la merda dels altres i ningú a concretar les seues propostes. Hi ha algú que sàpigo que farà? o a veure que trobo i después invento? D'inventors de la sopa d'all ja n'hem vist massa. I el problema es que fan experiment en los nostres quartos.

    ResponderEliminar
  20. tanta crisi i tanta solidaritat en lorca .. comes que en la crisi que hi ha fan tants cartells en la amteixa foto calen 10 cartells a mitja circumvalacio. calent tants cartells a la costa de les escoles?????
    Aquest any en los temps que corren seria un detall que no haguessin gastat tant en publicitat aixo hagues recaudat molts molts molts vots...
    Quan van suspendre los actes el dia de lorca perque no van destinar diners de la campanya a donacions per Lorca... ja esta be tenim crisis molts crisis i gatstem molts diners per 15 dies....

    ResponderEliminar
  21. A l'anònim de les 14.47: tots a treure la merda dels altres i ningú a concretar propostes, ni parlar-ne, això no és veritat, qui vulgui pot veure qui intenta treure merda dels altres (CIU) i no en trova.

    ResponderEliminar